Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstig är döden


Det är något konstigt med
hur körsbärsträden blommar
Det finns nektar i varje
Liten dröm

I Themsen finns en
val som simmar

Det är något konstigt med
döden säger du,
hur körsbärsträden blommar
Kämpa snälla du,
ett hav är inte allt
simma kan vara
nästan som att flyga

Det är något konstigt
med hur stearinljus
kan smälta
bara när vi älskar

Det är något konstigt med
hur samtidigt
en val dör i Themsen

Varje hav är ett simtag
Varje mynning är en chansning
I körsbärsträdens blom
Där får du bo




Fri vers av Barfuss
Läst 479 gånger
Publicerad 2006-01-25 10:38



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
Underbar med en romantisk prägel som får mig att tänka på en film jag såg för länge sen,, kanske var den japansk.. Nåja, denna dikt har det där baklängestempot som jag gillar
2006-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Barfuss