Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom till mig

Kom till mig
Mörkret är skrämmande
Äts upp av tomhet
Plågas av ensamhet

Kom till mig
Ångesten river
Hjärtat gör ont
Tårarna droppar

Kom till mig
Krama mig hårt
Jag behöver dig




Övriga genrer av phenomena
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-28 20:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mjuk och ömsint vädjan i en situation då ångesten bara river och de salta tårarna fuktar en förmodligen drömlös kudde som inte tycks kunna erbjuda någon tröst. Mörkret, som ibland kan vara mjukt och behagligt, ter sig här endast hotfullt och skrämmande och tomheten och ensamheten är en fasansfull plåga som man tyvärr är tvungen att gå igenom. Och visst vore det då enklare om någon för en gångs skull kunde finnas där och omsluta en med all den värme och den trygghet som man behöver. Någon som kanske inte säger så mycket med ord, men som ändå håller en tätt och nära intill och kramar en hårt och innerligt så att man glömmer allt det onda som härjar. Livet är ju inte alltid helt enkelt, och ibland så klarar man inte heller precis allt på egen hand, hur gärna man än skulle vilja. Så jag förstår verkligen diktens känsla av att behöva någon. Det sorgliga är bara att folk har en sån stark tendens att komma i lust men gå i nöd, så att man i slutändan alltid förblir utlämnad åt en smärta som aldrig riktigt tycks vilja läka ut.
2012-02-29
  > Nästa text
< Föregående

phenomena