Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att leva med social fobi och panikångest




jag vet ju vad dagen kommer innehålla
jag har husarrest
idag behöver jag inte gå ut och handla någonting
stunderna på balkongen kommer att bli sköna

det är fortfarande morgon
jag har redan sjungit en sång
jag har redan skrattat och varit lycklig
om mitt liv hade varit en dag hade jag redan levt

det goda livet
som eremit
ofrivilllig, sjuk
rädd

det kostar på att ta en fika med en vän
en timme håller jag kanske ihop
och vad jag älskar den timmen
jag får vara din allra bästa vän

men sen måste jag gå hem
ångesten kryper långsamt upp på min kropp
vrider och vänder sammanhangen
till slut måste jag ge upp

jag måste gå
in i rummet,
fristaden
trygg

men längtar redan
till nästa gång
jag kan vara din bästa vän
en timme

















Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 512 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-03-02 08:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Thats the way it is.Har levt med panikångest i snart 30 år,kör hårt med benzodiasepiner nu,har delvis gett upp det mesta,det känns som jag snart skall dö.Men långt,långt därinne är jag urstark,men mina ögon har fått se allt för mycket elände sen barnsben,får nu leva fattigmanslivet med sjukersättning som tröst.Vill jobba men vågar inte för jag vet att det bara håller ett tag.
2012-03-27

  Maria T
Så bra du beskriver ångest
2012-03-05

    Bodil Sandberg
känner igen..tack för en väldigt
fin och bra läsning
2012-03-05

    ej medlem längre
Ha alltid ett ljus brinnade!/Och be helgonen bedja för dig!/Birre
2012-03-05

  stenen/ Yv Ericsson
ja det äre tur man har internet. så man kan låtsas åtminstonde
ja bra text!
2012-03-02

    ej medlem längre
Du skriver inte ord här...du skriker känslor...och jag kan känna dom....starkt, skickligt och mycket naket!
2012-03-02

  Anya VIP
Starkt, gripande och öppet.
2012-03-02

  lisa"puzzle"svensson
starkt skrivet!
2012-03-02

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Helt suveränt bra berättat om det svåra. Så ärligt, öppet och fint. Och versen:

"det är fortfarande morgon
jag har redan sjungit en sång
jag har redan skrattat och varit lycklig
om mitt liv hade varit en dag hade jag redan levt"

är fantastisk och sista raden helt outstanding. =)
Bokmärker. =)
2012-03-02

    lory
vilka starka ord kompositioner..bravo igen..kram
2012-03-02

    Birgersdotter VIP
Vilken underbar fin självutlämnande? eller diktad dikt..
om mitt liv varit en dag hade jag redan levt!!!!
2012-03-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP