Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå den debatt som blossat upp kring detta i och med att riksdagen kört över KD , som INTE vill ha detta....


"PROVRÖRSBARNEN - MÅR DE BRA ?"

Måste bekänna en stark kluvenhet i denna fråga . Vill se det ur BARNENS perspektiv . Barnet föds ,får , efter några år, veta att han/hon INTE har någon pappa ! Det måste ju kännas lite konstigt, faktiskt, de flesta barn vill nog VETA : VEM är han , VAR finns han ? . En möjlighet vore att SPERMADONATORER blev skyldiga att ACCEPTERA att de kan bli UPPSÖKTA av ett barn som kommit till via deras säd ! Och att ett barn ska ha MÖJLIGHET att få VETA VEM som donerat den sperma som lett till deras existens ! RISKEN är förståss att STOR att antalet spermadonatorer skulle sjunka radikalt . Men det ÄR ju en lösning på denna problematik ,faktiskt . OM jag vore spermadonator så skulle jag ACCEPTERA detta (för barnens skull) och OM de tog kontakt med mig så skulle jag kunna tänka mig att träffa dem och försöka förklara VARFÖR jag donerat .
På ovanstående sätt så skulle denna fråga kunna AVDRAMATISERAS en hel del .
Och MAMMAN ja, hon skulle bara få finna sig i detta ! BARNENS BÄSTA ska gå FÖRST ! Och många barn kanske inte heller VILL veta, det VIKTIGA är att de SKA ha MÖJLIGHETEN !

---




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Mats Henricson
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-02 10:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är sant. Barn är ingen "rättighet", det är en gåva. Vad blir nästa "rättighet", att avsäga sig föräldraskapet? Det är alltid det vuxna/ego-perspektivet som råder. Det är väl orimligt att en ensam man t.ex ska få adoptera, så varför ska en ensam kvinna kunna "skaffa" barn? Dels är det könsdiskriminering och dels är det uppluckring kring människovärde och rättigheter.

Barnet talar aldrig i debatter. Om det kunde göra det så tystas det av starkare vuxna.
2012-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska