Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stupet till oändligheten

i skuggorna andas mörkret
andas tätare
sipprar livsljus
i varje väsande andetag

mörkrets orm slingrar
med rispande tunga
en tum närmare hjärtat
för varje kvävande andetag

skuggans tvilling när en längtan
att jaga skuggorna
utför stupet till oändligheten
där varje stund att andas tar tag

kall är betong mot kind
kall är marken mot min kropp
mörk är mörkret inuti mig
vill andas men luften är jagad av skuggornas djup

bröstkorgen häver sig tvångsfullt
känner bröst kalla mot tyg
känner livet sintra genom kvicksand
ett andetag från evigheten

fingrar trevande mot en strimma blekt ljus
fladdrar sin väg
på väg
mot mina andetag

ser det bleka nära slockna
ser det vandra stillsamt till mig
ser det fångas i min kupade hand
ser det nu inför mina ögon

där andan hämtas
bit för bit
för varje nytt
andetag




Övriga genrer av sangel
Läst 350 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-03 13:55



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"känner livet sintra genom kvicksand" en bild som talar till mig
2012-03-05

  Maj-Lis VIP
Blev berörd
2012-03-03

    ej medlem längre
Starkt!!
2012-03-03
  > Nästa text
< Föregående

sangel
sangel