Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur det går runt runt runt



de verkar vara osedvanlig dumma, de där betraktarna
besöker gallerier, på rad
en efter en avverkas, som en stafett

på varje utställning ger de konstnären en bit av sin själ
samtidigt är de övertygade om att de har tagit, eller fått
någonting


varje konstnär är en parasit
de lever av influenserna i världen, som sprids

frön från varje levande organism går in i artistens väsen
omvandlas med handkraft till ett verk


ett ur
som aldrig går ur tiden

som svävar fritt mellan individers kroppar
och medvetanden


det omedvetna formar nya skapelser
går runt så i evigheter

ingen vet sen någonting
de bara lever nytt


blir nya skapelser
små konstverk

utan att de vet
eller någonsin får veta


hemligheten
med alltings

beständighet
















Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-03-03 22:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vad gör man när man bara skapar i sitt hjärta!?
2012-03-04

    lory
ja.konstnärsjälar är sköra o givande....väldigt bra kram
2012-03-03

    ej medlem längre
Mycket bra. Avslutningen är strålande. Plötsligt kom jag att tänka på Parmenides, men jag är inte säker på att det är så du menar.
2012-03-03
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP