Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lappmannen


Han cyklade ut naken på morgonen och satte upp små lappar.

Han satt hemma tre på morgonen och skrev små lappar med uppmuntrande texter på.
I alla dess former och färger.
Han gjorde det för att han var morgonpigg!

Det var på dom varma sommarmorgnarna, han gjorde det.

Sedan cyklade han naken ut tre på morgonen, för att sätta upp lappar på olika ställen.
På bilar lappade han tillsammans med lapplisor som uppskattade tilltaget

En gång tog han en skyllt med sig där det stod till salu , han blev då uppmärksammad av en fest och blev inbjuden att läsa upp sina glada texterna till festdeltagarnas glädje .

Han blev bjuden på champagne med tilltugg, festmat lite småsmörgåsar trekantiga samt räkor och lite annat smått.

Han cyklade även in till Stureplan och delade ut lapparna tog betalt för dom och gav pengarna till dom utslagna, tilltaget var mycket uppskattat av nattsuddarna dom var ju så glada och givmilda.
Han och dom kom bra överens.
Han gav även bort textlapparna till söta tjejer och vakta kvinnor som skrattade och tog emot dom.
Även mopsiga Östermalmsdamer och Östermalmsherrar blev glada.

Han gav också bort dom till unga ledsna killar med kärleksproblem som tröst,, samt till förälskade par.
Han kände sig som en blandning av glädjespridare och kurator.

Sedan fortsatte han till Danderyd och satte upp textlapparna på olika ställen.
Han skrev dom hemma endast IFÖRD t-SKIRT, glada uppmuntrande lappar.

Sedan gick han ut för att sätta upp dom på olika ställen i området, såsom anslagstavlor, trappuppgångar och annat.


Han gav även dom små lapparna med texter till folk tidigt ute på morgonen såsom nattsuddare ,folk som jobbade, hundägare, samt till utslagna, hemlösa!

Till slut ringde någon polisen som stoppade honom ,dom log och sade jaja väldigt trevligt men väcker anstöt så vi tar din cykel och skjutsar hem dig .
Du kan ju inte cykla omkring endast iförd en tröja!




Fri vers av Jean-Michel Orblin
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-05 02:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin