Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kustlandskap



I dagens dis och dimma
snittar solen knivskarpt
då och då -

En ljus förhoppning
synes så
om mera
i vår sista timma
inför natten
som står på

Så finns det ofta
när hoppet helst vill fara
en möjlighet av tid
till försoning och till frid
som en sista ljusglimt
att ta tillvara -




Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 480 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-03-04 15:10



Bookmark and Share


  bara_lite_text
Du skriver riktigt bra!! Vilka fina verk!!
2012-05-10

  Lena Själsöga Keijser
dina ord Jan
är mjuk tillitsandning

jag ser horisontens så kallade linje
omfamna livet
en strimma en fjäder
skriver

andas

andas mjukt med dig själv
2012-03-25

  ULJO
En trevlig dikt, icka att förringa
2012-03-17

  Linda CH VIP
Mycket behagligt att läsa!
2012-03-08

  Daniel_78 VIP
du skriver väldigt mjukt, vackert och lätta att ta till sig ett tänktvärt innehållet,
2012-03-07

  vera gade VIP
jag funderar på varför sista strofen just ger en sådan lugn förhoppning..de naturligt utfallande rimmen och f-allitterationerna stöder rytmen. Skön läsning... bokmärkes...
2012-03-05

  Sunlight
"Ögonblicket är tidens skärningspunkt med evigheten"

Finstämt diktat med djup och ljus.
2012-03-05

  Gunnel Eriksson VIP
Fin dikt med intressanta formuleringar
t ex att "solen snittar" Det gör den
när den är på väg upp eller ner.
Det finns ett lugn i dikten, som jag
tycker om.
2012-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP