Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pionknopp

 

Hon har väntat länge
Snart skall det ske
En enda frisk liten knopp stoltserar på Pionbusken

Tänk att en hård liten boll över en natt kan bli till en stor vacker blomma
Som ett popcorn
Fast vackrare

Hon längtar

"Här mamma!"

En jordig knubbig hand sträcks fram 
och för en kort stund slutar hon andas 
Sedan värme
"Tack min älskling" säger hon

Stryker bort besvikelsen ur sitt ansikte

Nästa år blir kanske ett pionår
Tänker hon




Fri vers av Saring
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-04 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Saring
Saring