Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Johann Sebastian Bach - Den förste punkaren ! ?

I helgen sjöng vår kyrkokör en komposition av J S Bach ,textsatt av kyrkomusikern Anders Nyberg . "Min Gud" var den döpt till . Det UNIKA med Bach är TEMPOT, J S ÄLSKADE nämligen ÅTTONDELSNOTER och sätter man text till hans melodier (vilket han själv nästan aldrig gjorde) så blir texterna "framsprutade" i rena punktempot ! Det krävdes många rep för att få in texterna men nu i helgen ,inför över 150 pers (fullsatt kyrka) , så SATT den !
Vår kör fick göra något UNIKT, nämligen köra den Da Capo (vilket aldrig inträffat tidigare) .Bach var ,tamejtusan, den förste punkkompositören ,rent tempomässigt !


------




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-04 18:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Anarkismen förstörde punken.
2012-03-05

  Mats Henricson
jag syftade ENBART till TAKTEN , ingenting alls till det anarkistiska budskapet som präglat många nutidspunkare....
2012-03-04

  Larz Gustafsson VIP
Knappast. Han var liksom alla andra klassiska kompositörer avskyvärd-
Vare sig frimuraren Mozart eller Bach når Clash eller Sex Pistols till fotknölarna.
2012-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska