Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Om du bara vill lyssna

 

 

jag plockar hopp och längtan

i dom första morgon timmarnas

gryning

 

 

ser mig om livets trådar så sköra

så lätta att brista och spridas med

vinden

 

 

börjar ana och känna att ensamheten

är min allra bästa vän

 

 

i ensamheten finns inte någon

som gör mig illa, inga ord som

får min själ att gråta mitt hjärta

att känna sorg

 

 

min ryggsäck är tung, mycket tung

trots att jag tömt den lite då och då

under livets gång

 

 

kan inte glädjas riktigt med dig

som skickar glada sms från ett

liv i sol och värme långt ifrån det

mörker som just nu drabbar mig

 

 

känner varför gör du se, när jag

sitter här och mår skit jag missunnar

dig inte några dagars vila

 

 

du förstår inte nu men en dag vet jag

att du kommer att göra det när du

gör dig tid att stanna upp lyssna på

mig inte avbryta utan lyssna tills

jag har berättat färdigt

 

 

berättat det som jag vill du ska veta

det svåra som du helst inte vill höra

det kommer en dag då du kommer

att göra det

 

 

 

anits 6 mars 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-03-07 00:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Känner alltför väl igen denna Din känsla.
2012-03-08

    Birgersdotter VIP
Berör..förstår
2012-03-08

  Rosen VIP
ord om en insikt som tar på känsliga strängar...
texten berör
2012-03-07

  Eva Helene VIP
Skilda världar, känner din sorg här.
2012-03-07

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Tänkvärt och mycket fint skrivet. =) Berörande. =)
2012-03-07

  Lars Hedlin
Djup känsla och inlevelse
2012-03-07

  Larz Gustafsson VIP
Ensamheten är verkligen en lisa. Bäst är dock Guds närvaro. Som ju i realiteten gör att en kristen aldrig är ensam. Men man kan vara ensam med Gud. Bara Han och jag.
2012-03-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP