Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Filosofiska förvecklingar......


Varför förlorar Den Goda Sidan ?

Den Goda Sidan är alltså den sida som INTE vill ha några fler krig, som anser att en BRA miljö är VIKTIGARE än att ett företag tjänar GROVA pengar , som VILL att ALLA barn och vuxna ska ha RÄTT till Utbildning, Mat/Medicin och ett Bra boende , VAR de än bor och VILKA de ÄN är !

Den Andra Sidan är,alltså, den sida som vill BEVARA Kapitalismen med Krig, Vinst, Miljöförstöring, Världssvält, plus allt annat ELÄNDE som kapitalismen ställer till med !

Och min tes är, alltså, att Den Andra Sidan är den som STYR vår Värld , de har, hitintills, MISSLYCKATS med ALLT, Krigen finns kvar, Världssvälten finns kvar, Miljöförstöringen finns kvar och detta, TROTS att det finns hur MYCKET pengar som helst, TOTALT sett ,så att , t ex Världsvälten , skulle kunna ELIMINERAS på några veckor , om man bara, ex.vis, styrde om alla de TRILJONER som slösas bort på KRIG , till att användas mot denna Världssvält ! Men det KRÄVS INTERNATIONELLA FN-Beslut för detta och det lär ju INTE ske, såsom världen ser ut idag..

DÄRFÖR förlorar VI på den Goda Sidan ! Det KRÄVS ett HELT NYTT FÖRETAGSTÄNKANDE, man måste överge det traditionella vinstbegreppet och ersätta det med ett mer RÄTTVIST och MILJÖMEDVETET tänkande och det MÅSTE komma fram EKONOMER som kan ÖVERSÄTTA detta till en NY företagsterminologi ! ANNARS UTPLÅNAR vi oss själva, till slut !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-03-07 11:01



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Mats; Larz förstår inte sånt!
2012-03-11

  Magica VIP
Skrämmande sant, hoppas det vänder till nästa val!
2012-03-09

  Mats Henricson
Till Larz: Så det är INTE att visa upp en God Sida av sig själv att vilja STOPPA krig,svält,orättvisor,miljöförstöring och annat elände ? Nu förstår jag Dig INTE alls ! Själva begreppet God Sida är, naturligtvis, ingen befintlig "organisation" eller dylikt, det är ett fiktivt begrepp ,kalla det ett "samlingsnamn" för de Goda Krafter som ,trots allt, finns här på jorden...
2012-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Det finns ingen god sida.
2012-03-07

  aol
en sann skrift som får jorden att darra under alla fötter,
2012-03-07

  zallander
kampen är inte slut,
2012-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska