Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En påskpsalm från 2011.


I skärtorsdagskvällen

Vi har samlats till en måltid,
som skall bli den sista,
för innan nästa dag är slut,
skall vi vår herre mista.

Men än är han ibland oss,
här i nattvardens sal,
trots att han vet vad som väntar,
redan långt innan tuppen gal.

Så dela hans bröd
och dela hans vin -
innan han blir förrådd.
Dela bröd och dela vin -
innan han blir förrådd.

-

Vi har samlats till en måltid,
som skall bli den sista,
för innan nästa dag är slut,
skall vi vår herre mista.

Förräderiets natt är nära,
nu i denna sal
och förnekelsens börda hans klippa bär,
innan tuppen mot morgonen gal.

Men dela hans bröd
och dela hans vin -
innan gripandet sker.
Dela bröd och dela vin –
innan vi honom fängslad ser.



Vi har samlats till en måltid,
som skall bli den sista,
för innan morgondagens slut,
skall förhänget brista.

Nästa dag skall jorden bäva
– mästaren sluta andas -
och bli borta ifrån oss,
tills tredje gryningen randas.

Och bli borta ifrån oss,
tills tredje gryningen randas.




Fri vers av Roger L Svensson
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-07 21:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson