Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En psalm tillkommen med Viktor Rydberg i liten åtanke - som har uppmärksammat Ahasverus öde i sin diktning, dock ej i psalm vad jag vet. Tillägnad Sofia-Järstorps församling. Från 2011


Ahasverus' port

Trots att han ingen synd har gjort,
han nekas vila i Ahasverus' port,
som säger här får du inte stanna,
du med törntaggar - i din panna,
så fortsätt nu på dödens stig
och inte här besvära mig!
Så trots att han inget ont har gjort,
han ingen vila få - i Ahasverus' port.

Golgatavandring utan rast,
pinad och pådriven i all hast,
mot ett slut som början ska bli,
när hans lidande för alltid är förbi.
Men han som skall döden övervinna,
får ej dock enkel vila finna,
i en skomakares port,
så trots att han ingen synd har gjort,
nej trots att han inget ont har gjort,
han nekas vila i Ahasverus' port.




Fri vers av Roger L Svensson
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-07 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson