Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om den skatte-och försäkringspolitik som förs i dessa dagar..


Myndigheterna sväljer mygg men silar bort elefanter !

Undertecknad fick en ansenlig summa pengar i samband med ett arvsskifte, mina gamla föräldrar hade , i förväg, givit oss fyra bröder sommarstugan . Min yngste bror köpte loss sina bröder, två av dem ville det, inte jag.. Men majoriteten bestämmer. Nu, ett drygt år efter denna affär, har jag skattemyndigheten efter mig, plus försäkringskassan ! Totalt 58.000 kräver de mig på ! Betalar jag inte så blir det utmätning mm . Visst, det är helt OK, man ska betala skatt och så. DET som retar mig är den BRIST på överseende och den totala brist på generositet som präglar de som jobbar på Skatteverket. Jag kontaktade nämligen Skatteverket i februari och bad om ett uppskov med inbetalningen på de över 50.000 kronorna . Till augusti . INTE en chans ! Det visade sig helt omöjligt ! Orsaken var den att min familjs ekonomi ( vi går back varje månad pga låg inkomst ) skulle drabbas hårdare om jag måste betala till i början av maj i år.


Samtidigt , i en annan del av Sverige, kommer en hög f d kommunal chef i Göteborg ,som fått sin fina villa ,till stor del ,finansierad av ett byggbolag som han ,sedan gett ett fett kommunalt byggkontrakt, undan pga preskription ! Ett RENT MUTBROTT alltså !

Och SJ:s VD i Sverige, hans lön är ARTON MILJONER per år ! HUR kan någon människa vara VÄRD så mycket i lön ? Och för SJ, där tågen går som en påse ruttna nötter smakar ! Minst 17 av de där 18 miljonerna skulle behövts för att fixa SJ:s usla tåg !

Ovanstående var bara några exempel ur högen ! Man kan gott säga att myndigheterna i Sverige ,de skyddar "sina egna", med ULTRAFETA bankkonton , medan vi andra ,OM vi,plötsligt, hamnar på lite grön kvist, får det EKONOMISKT svettigt direkt, vi ska INTE ha några pengar över, vi SKA vara fattiga !


-------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 242 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-03-13 09:05



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Mycket bra att du
tar upp den här typen
av orättvisor.
Här finns mycket att
rätta till.
2012-03-13

  genni VIP
Ja så är det, de som har mycket får oftast mer, vi som lever under eller nära existensminimum, vi som vill göra rätt för oss, får aldrig några uppskov osv.... Så är det, nu börjar folk inse att klyftan mellan rika och fattiga ökar och förlåt mig nu, kanske avviker jag ifrån ämnet lite, men kolla bara nu vilka som tjänar på Lundin Petroleum, bla vår stadsminister Fredrik (M), Anders Borg (M), Sten Tolgfors(M), Jan Björklund(Fp), Annie Lööf(C), dock har Birgitta Ohlsson (FP) efter aftonbladets avslöjande sålt sina fonder. Förlåt mig Mats, för att återgå till ditt dilemma så hoppas jag att skattemyndigheten börjar agera efter sunt förnuft!!!
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska