Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjället och Havet

Han var utsikt och närmare solen. Lik en vresig fjällbjörk omkring en trädgräns som aldrig gav vika. Han andades höjd med lätthet och var öppen för allt med okränkbar integritet. Yxan var ständigt skarp och klöv med lätthet.
Han var snödjup och barmark på samma gång.

Hon kom med hav till honom. Visade ett djup han aldrig skådat av omfattning. Oändligheten han alltid känt men aldrig sett visade sig. Fångst flimrade förbi, likt en skygg fjällripa, hann han tänka. Aldrig mer behövde han enbart bäckens porlande, då det var till havsutsikt han längtade.




Övriga genrer av Blåbäret
Läst 355 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2012-03-13 11:22



Bookmark and Share


  Connie
Vackert naturskönt möte!
2016-11-29

  aol
Underbart skaldat om mötet mellan fjäll och hav , bokmärkesstatus,
2014-10-26

  limerick
Vilket vackert möte mellan fjäll och hav och självklart vid Höga kusten så vackert i sig själv - detta världsarv.
2012-04-01

  Anya VIP
Så fint berättar du om livsöde i den vackraste naturskildring. Känner fjällets vind i havsbrisen. Jag känner kärlek i dina ord.
2012-03-14

  Nils Teodor VIP
Härligt vacker
2012-03-13

    tramp
Här äger du ! En magisk text som jag bara inte kan sluta att läsa om och om igen samt se bilderna som du målar upp.
Ja, jag anmäler mig som sökande till "han" som texten handlar om !

Bokmärke ? Givetvis !

Applåd !
2012-03-13

    ej medlem längre
Otroligt vackert!!!! En av dina bästa!

Bokmärks
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Blåbäret
Blåbäret