Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet och Fjället

Som vågor rörs och han lät sig ledas av hennes hav.
För hon var rodnad likt rödingsröd buk och skygg likt öringsöga i pimpelhål. Blänke för blänke till lockelse. Öppenhet som lät sig sträckas så långt ögat ville. En vågslipad form av smak som fäste sig i hinnorna av blånad och salt.

Han var renskav och varm skinnfäll vid öppen eld. Nedgrävt vindskydd till lä. Uthållig rökdoft av utomhus till svindlande nivå för hennes våg. Han visste att placera storheten i ett leende, då tystnaden talade nog.
Aldrig mer skulle hon enbart behöva havets djup, då det var fjällets höjd hon saknade.




Övriga genrer av Blåbäret
Läst 442 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2012-03-13 17:23



Bookmark and Share


  Rublev
Underbart diktat om olikheternas längtan och behov av varandra. Motsatsernas kompletterar, berikar varandra. Och du målar så vackert med dina ord!

”För hon var rodnad likt rödingsröd buk och skygg likt öringsöga i pimpelhål.”
”Uthållig rökdoft av utomhus till svindlande nivå för hennes våg.”

Jag hänförs!

2020-03-07

  aol
Underbart skaldat.
2016-11-11

  SweetTouch
Sitter här med rökdoften i näsan, trots att jag är inomhus och i Stockholm! Fantastiskt bra och levande skrivet. Gillar bilder som: "Skygg likt öringsöga i pimpelhål".
2016-09-21

  Stigi Skog
Vilken fin känsla för naturen invävd med mänskliga relationer och fjällen som jag är så befryndad med
2016-06-09

  Ingrid Trolle
Mycket vackert skaldat.
Så levande bilder, som
får läsarens längtan efter
både havsvågor och
lägereldar på fjället.
Fint beskrivna själar.
Storheten i ett leende
och talande tystnad.
Mycket vackert.
2014-04-19

  Gisela Nordell
fin känsla och språk
"storheten i ett leende..."
tyckte jag särskilt om
2014-01-23

    ej medlem längre
Fantastiskt bra! Och det gäller också tvillingtexten "Fjället och Havet". De är verkligen laddade med fantasieggande ord och bilder. Efter att ha läst dem känns det som att jag har läst en hel roman.
2012-11-07

  Sara Boström
målande och vackert!
2012-03-15

  Anya VIP
Du får mig att längta efter fjäll och pimpelfiske med dina målande vackra ord. och det är inte dåligt när jag är en turkosblå vattentjej. :o)))
2012-03-14

    tramp
du är i högform ! riktigt målande och bra som den vackraste fjäll och havtavla i en och samma ram.
Plötsligt fick jag en längtan att fjällvandra !
2012-03-13

  Björn Donobauer
Gillar dessa diptykna texter, denna och den förra.. mycket..
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Blåbäret
Blåbäret