Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[Limbo (även limbus, latin ’gräns&’, ’utkant’) är enligt äldre katolsk teologi en del av dödsriket som var ett mellantillstånd mellan himmel och helvete]


Limbojenka

Var står vi du och jag?
På, av eller i limbo – mitt emellan…
Mitt emellan en kärleksrelation och ett definitivt avslut?

Vi rör oss i en märklig dans
I en jenka som inte tar oss någonstans
Två steg framåt, två steg bakåt

Vi dras så starkt till varandra
Av åtrå, kärlek, själarnas gemenskap?
Eller för att vi är uttråkade av allting annat?

Din kropp längtar mina händer
Vad är himmel och vad är helvete?
Är till och med helvetet ett bättre val än limbo?

Vi kan inte vara tillsammans,
inte heller släppa taget om varandra
Två steg framåt, två steg bakåt

I en limbojenka…




Fri vers av Ullinen
Läst 154 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-13 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ullinen
Ullinen