Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är något med mars

Det är något med mars…
En diffus längtan som pockar på,
en rastlöshet som inte ger mig någon ro.
Vad är det egentligen jag längtar efter?

Ja, vad är det med mars…
Är det en inre marskatt som vaknar till liv?
som väcker min längtan,
väcker min lust
och därmed mina rädslor?

Är det fulheten?
Allt det fula i övergången mellan vinter och vår,
de smutsbruna snöhögarna,
skräpet som tinar fram
medan vårfåglarna sjunger som besatta?

Är det ljuset?
Ljuset som obarmhärtigt avslöjar
de smutsiga rutorna
dammet
rynkorna…

Ljuset som får mig att tro
att allt ska bli bra,
att vårregnet ska rensa bort allt det fula.
ge min rastlösa själ ro
och tina upp mitt frusna hjärta.




Fri vers av Ullinen
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-07 12:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ullinen
Ullinen