Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kämpa

Då sitter man här på busstationen full som ett as,
Precis som ett problembarn nu ska.
Det är väl såhär det ska se ut efter alla ras,
Ett offer av människor,tankar, ge och ta.

Det är väl såhär folk förväntar sig det,
För ingen vill ha dig hemma hos sig.
Ingen vill bli inblandad i dess historia, är den skrämmande?
Luktar öl, cigaretter och förvirring.
Jag blev aldrig som dig.

Sjunger alla sånger som handlar om samma sak,
Tiden och dess kraft att påverka så stort.
Reklamens girighet och de rikas egoism, det är samma sak.
Människors hat, men vad har du gjort?

Det skulle inte bli såhär, det skulle det aldrig.
Hade en plan förut, men den blev ändrad såklart.
Allt är plötsligt förändrat på din vanliga stig,
Det brukar bli så, du är ganska van.

Alla låtars meningar om att det kommer en bra dag,
Radion surrar om att allt blir bättre.
Men gäller det alla människor överlag?
Nej, för dig verkar inget bli lättare.

Cigaretter och öl hjälper inte nu,
Och nu är du här, hur tar du dig hem?
Allt gick så snett, är det bara du?
Men allt det här, det löser sig väl sen.




Fri vers av Emelinda
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-17 02:57



Bookmark and Share


  mare VIP
Texten berör, den talar för många i liknande situation
2012-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Emelinda
Emelinda