Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förr och nu

såg ett ungt par
i Lyxfällans tv3
som köpt mobiler
på kredit
för hundratusen
kronor

så olikt oss
som fått moralen
nedtryckt i halsgropen

något sånt fanns
inte på kartan
att förstöra allt
som ska räcka
till blöjor och mat
för den tredje
lilla personen

vi hamstrade
hemmagjord mat
i frysen
stickade barnkläder
ärvde av varandra

vi delade fifty fifty
på våra "vanliga" arbeten
det kändes viktigare
att en av oss
så länge som möjligt
kunde vara hemma

det vill säga
när barnet
började sakna
kompisar
då var det dags
med dagis




Fri vers av Kim VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-19 16:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP