Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

barnvagnspoet.

Det var som om dom såg mig
Som om deras blickar
inte
ville
släppa

vad var det för fel?
är det jag är det du är det någon

jag saknar att sitta i barnvagnen
i trädkronan
bland löven
känna mig som
trippade vattendroppar
känna mig som fågelklor
känna mig som vinden
känna mig som en patetisk
barnvagnspoet.

jag saknar att se naglarna växa
att se tonåringarna mogna
att känna taggiga trädtoppar

jag minns när livet var enkelt
när sarkasmen var vardagsmat men folk
lärde sig hantera mina bittra påhopp.

jag fick hitta en ny hobby
nu jag klättar i ljuset
steg för steg närmar jag
mig det brinnande eldklotet

men gruset går igenom mina
barfota fötter
mina barbenta krokiga
osäkra knäskålar
som förvandlas till vattenpölar

det växer blommor
det växer kalabalik

men nyckelpigan tar sig från
punkt A till punkt B
precis som allt annat

men inte jag
jag ska tillbaka till min barnvagn
i min trädkrona och känna mig som en patetisk barnvagnspoet




Fri vers (Spoken word/Slam) av BitterFittan
Läst 364 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-21 20:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag väljer här att byta till mig orden 'trippad' och 'nyckelpigan'. Du kan få 'staffagefigur' samt 'antilop' av mig. Kvitt kvitt kommer aldrig igen.
2012-04-30
  > Nästa text
< Föregående

BitterFittan
BitterFittan