Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pluggångesten växte sig för stor igår så jag satte mig och tömde hjärnan på orden som slog hål på mina tinningar för att få någon ro. 




Det existentiella värdet i chipsskålen

Jag är inte hungrig sa jag

Jag sa det bestämt

Det var två chipsskålar sen

Nu bygger någon i min mage

Ett näste av

Ihoplimmade blodkärl

Klistrande klumpar

Av

”jag ska bara ta en…. Och det här har jag förtjänat…. Näe men det räcker nu….. sluta….. SLUTA sa jag”

 

Samtidigt slamrar det i bröstkorgen

Någon bygger ett näste

Av ord

Och en suddig blick

Ett illamående som blivit starkare

Domen är nära

Det är nu vi får veta vårt

Existentiella värde

Som du så fint hade sagt.

 

Jag vet inte ens om jag existerar utanför det här.

Men ta gärna en kaka

Eller hela mig

Ta mitt näste

Och låna mina irisar

För jag är halvblind i

Illamåendet

 

Ta min näsa

För det är något som luktar här

Instängt i tredubbla tjocksockar

För det är kallt ute

Men ännu kallare här

 

Men du kan inte ta min oskuld

Den lämnades i fläcken som

Definierade oss

Kvar finns bara skulden

Kudden jag lutar mig mot

 

Kvar finns bara skulden

Kvar finns bara fläcken som

definierar

 

Ta ett chips till och rör vid mig

Rör vid mig med dina kladdiga fingrar

Fettfläckar på min hud

 

Ta på mina ihoplimmade blodkärl

Och be mig stänga munnen

Låt ingen se mig här

 

Bädda min säng med

Gårdagens klöver

Det betyder otur att gå på brunnarna

Passera under stegen

Klappa den svarta katten.

 

Bädda min säng med

Påsen

Vänd den ut och in

Låt fläckarna förenas

 

Sära på mina ihopvuxna blodkärl

Och säg att även guldfiskar

Kan känna lycka




Fri vers av Sanna Hedlund
Läst 384 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-21 21:17



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv lägger jag avsiktligt nycklar på bordet.
Vidskepelse är trams och till för att trotsas.
2012-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund