Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

somliga tror de är döda

 

 

 

 

somliga tror de är döda
de vet inte bättre

jag har alltid vetat allt
jag har ingen tid
allt är nu
det är det som är jag
poeten är en annan
en dödsdömd
kedjefångens vän
krigets försvarare
offentlig dåre
grande finale
Italien stannade i renässansen
kungar drog efter andan
landade på solen
Versailles står som monument
över dumhet och geni
orden flödar
sorgen är amman

halleluja!

fontänen är samtidig med torkan
nuet är samtidigt med det förflutna
framtiden är nuets avancemang
in i diktarens kammare
om det ringer är det till mig
jag vet inte var jag bor
jag har ingen dörr; svara mig
är du galen nu
eller leker du?

spektaklens klyschor är utlevade primadonnor
de bär stora kjolar
livet är avgjort ett stillestånd
jag markerar mitt revir med cancerceller
därbortom staketet skall jag gå; till ängen
evigheten bor i blåklockans ensliga malmklang
när sommaren är stilla och himmelen välver sig
över sin avbild -

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-03-23 20:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åhhh...Underbar poesi ,här finns tammetusan allt nästan.Stockholmsk,Strindbergsk,den bär en smak av den gamla punken,mycket bra Catharina!!!!
2012-03-25

  Nanna X
härlig allsmaktsdeklaration med ödmjuk avslutning!
2012-03-24

    ej medlem längre
Fortissimo! Och sedan glider du över i den lugnare, avklarnade avslutningen ... vackert
2012-03-24

  Gawain
Magnifique!
2012-03-23

  LenaJohansson VIP
fantastiskt bra!
2012-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP