Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är glad att veta att det finns ett system av arbete där arbetaren kan strejka om han vill. Jag ber till Gud att ett sådant system rådde över hela världen.

Abraham Lincoln




Haggel mot marken

I vindarna hörs skriken

från tusentals halsar

som betyder att något är fel.

 

I hagelskurarna som nyss

passerade och plågade

den tidiga vårens ankomst.

 

Efter skriken hörs ett mummel

som på nytt kan bli röster

som säger

att nu får det vara slut

på egoismen hos de rika.

 

De som tror sig äga världen

de som ser folket

som dess slavar.

 

Slaveriet har inte upphört

det har bara fått nya namn!

Löntagare som ses som parasiter

på kapitalet så kallade himmel.

 

Snart kan skriken och mumlet

bli nya hagelskurar

som byter offer

från vårmarkens grönska

till marknadens lyxpalats.

 

Det är inte den här dikten

som uppviglar

till något omstörtande,

det är folket!




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-30 23:10



Bookmark and Share


    lory
jättebra text om livets orättvisor under ett annat namn
2012-04-01
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP