Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vet bara en sak.

Man lär sig något nytt varje dag.

Om man då tänker sig att vi lever i snitt 29200 dagar innan vi dör, det är ungefär 80 år, så vet vi minst 29200 saker dagen vi dör. Det är ganska många.

Om man dessutom tänker på att det är ett minimum, och att vi de flesta dagar lär oss fler än en sak, så kan vi antagligen höja siffran till två saker per dag, istället för en. Då blir det istället 58400 saker.

Det är ännu fler.

Sedan måste man ju såklart ha i åtanke att vi glömmer saker. Kanske glömmer vi mer än vi vill, även om en del saker nog är bra att vi glömmer, annars hade väl hjärnan överbelastats och kraschat. Men även om vi glömmer måste sakerna ju finnas i hjärnan. Det måste jag anta för jag har i alla fall lärt mig att ingenting i universum försvinner. Det bara omvandlas.

Det är lite jobbigt att tänka sig att jag kommer att ha ungefär femtioåttatusen saker i huvudet när jag är 80 år. Det är ännu jobbigare att det är ett minimum, antagligen kommer jag att ha lärt mig fler saker. Och hur ska det gå?

Jag som inte kan tänka på fler än två saker samtidigt utan att tankarna seglar vilse.

Vad jag inte förstår är bara hur jag kan ha så mycket saker i hjärnan, hur jag kan ha lärt mig så många saker,

när det enda jag vet är att jag inte vet någonting alls.




Fri vers av toner
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-31 22:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Klockrent.:) väl formulerat.
2012-09-25
  > Nästa text
< Föregående

toner