Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valhajarna



Fiskare som simmar med valhajar.

Gigantiska,

sträva skinn med
breda munnar

det är roligt, säger de,
det är roligt att simma med dem och de för tur med sig.

De sitter i båten och skrattar,
spelar kort, väntar.
väntar som fiskare och på något sätt
är det mer fisk där valhajarna
leker.

De vaggas till sömns
av valhajarna och

det är svårt att tro

att kondensen på glasrutorna
är ångest

Att ögongloberna
är ögonlockslösa

att de som leker med valhajarna
på dagarna
andas mellan genomgråa lakan
på nätterna,

att Pastoralsymfonin, skrevs
med ett tryck
över bröstet.

Valhajarnas breda
tandlösa
munnar
öppnar sig mot
näten med fisk,

och kysser
fiskarna innanför

ljusränder över deras kroppar
solen som skär sig genom vattnet
för att vara med
och leka med

valhajarna.

Fiskarna i båten
vet ännu inte vad
fenorna på valhajarna
är värda.

De simmar med dem,

sköljer ur ögonen,

leker färgklickar över det grå,
skakar av sig natten

Solen målar ränder
över deras kroppar.




Fri vers av toner
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-15 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

toner