Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med hår så vitt som nyfallen snö


jag träffade en dam igår
en liten kvinna
så vacker
hade fyllt 100 år

med ett hår
så vitt som nyfallen snö
men så ensam kvar
sett alla vänner dö

hennes hörsel var dålig
och synen så svag
allt hon kunde förnimma
var natt eller dag

hon satt på sin soffa
uti solens varma ljus
i det vackra burspråket
i sitt gamla vitmålade hus

hon sa hon blev änka uti ganska unga år
det gått nätter
det gått dagar
men det kändes som igår

nu har livet snart passerat
med en framtid ovan där
snart får hon åter träffa
den man som hon höll kär

tänk att vänta halva livet
tänk att hålla nå´n så kär
kanske är just längtans väntan
det som livets mening är


©yvonne eriksdotter 2012















Fri vers av Yvonne Eriksdotter
Läst 558 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-11-28 17:47



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Så vackert och kärleksfullt du skriver.
2024-04-15

  erkki
Väldigt fint och tänkvärt! Jag läste halvhögt för mig själv. Det gick finfint!
2013-06-16

  ständigtkaos
Fantastiskt fint och berörande!
2013-06-13

  stig wikman
Väldigt fint , Yvonne .
Yes , oh Yes .
Stig.Wikman.
2013-05-10

  Lars Hedlin
Verkligen fint skaldat!
2012-12-13

    ej medlem längre
Fint rimflyt
och
berörande ord
2012-12-01

    ej medlem längre
Vackert och vemodigt klingar dina ord. Du berör något inom mig.
2012-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne Eriksdotter
Yvonne Eriksdotter