Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dom skulle bara veta...

"...men han som är så trevlig...
men han som är så snäll..."

dom skulle bara vet hur han uppfört sej i kväll

han gör lögnerna till sanning
drar ifrån och lägger till
och med pengars makt och orden
kan han göra vad han vill

han förtalar och förnedrar
för sin släkt och sina vänner
någon ånger eller skam
det är inget som han känner

när jag förödmjukad...sårad
kryper bort den sista biten
när förtroendet och känslan
för mej själv är låg och liten

då en fråga hörs han ställa...
inte den man väntar sej
och hans ego verkar svälla
Vill du gifta dej med mej?

Full av avsky blir min känsla
vill ej bli någons lakej
mitt svar på denna frågan
kan bara bli ett...nej!

för inuti denna människa
där finns psykopatens drag
jag har inte något värde
allt som finns det är hans lag

skulle i hans öron orden
som jag väljer kännas fel
så blir han som nån annan
verkligheten satt ur spel

med en blick som lätt kan döda
med en hårdhet i hans röst
det är nästan så att hjärtat
sluta slå inuti mitt bröst

där finns säkert många kvinnor
som blir styrda av en man

en så charmig...
en så trevlig...
en så känslokall som han


©yvonne eriksdotter 2011




Fri vers av Yvonne Eriksdotter
Läst 722 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-16 15:44



Bookmark and Share


  Kajsa Karin VIP
Det finns alldeles för många som stannar kvar. När inte omvärlden ser är det svårt att finna styrkan till att gå. Bra skrivit!
2013-05-28

  Lyricanna
Oj vad bra, du är duktig rimmare. Tack för att du hörde av dig :)
2012-06-23

    ADI Nehlin
stark text..lägg benen på ryggen. väl skaldat
2012-04-12

    ej medlem längre
Vishet, styrka, klarsynthet.

Vilken gåva du har!

Stå i din styrka och lys syster mi. Jag går bredvid di.


Soleil
2012-03-18

  Elisabeth H
Det finns styrka i den här dikten, styrka att resa sig ur askan,
2012-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne Eriksdotter
Yvonne Eriksdotter