Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilka är det?


Änglarnas Barn


Vilka virar sitt lilla sidenband
runt rötternas slut
jo änglarnas barn

Vem har förlåtit drömt sig en drömbåt
tagit hand om flera brustna band
så självklart änglarnas barn

Hur befäster sig kärleken
där den verkar tagit slut
ja änglarnas barn
har hämtat hem magin
i smultronminnen
lagt kärleksdrycker i kaffet
knutit upp sorgsenheten
lagt hela själen på förståelsen
att de ser till evighetens rötter

Var finns änglarnas barn
jo här vid föräldrarnas fötter
men inte för att se upp
respektera mera
nej för att visa var kärleken
kan rota sig och bygga bo
sådana barnen hoppas
synliggöra allt osynligt
älska allt oälskat
förena allt som tappat sin färg

När kommer änglarnas barn
jo de kommer därför de
redan kommit och broar
drar sammanhang genom
allt ovidkommet oviktigt
med änglarnas barn
blir det god änglamat
och sanna ord läggs
långt in i oljugen märg
här finns ingen tid för hat

Varför finns änglarnas barn
jo för barnens änglar finns
lika öppna klara i blicken
lika seende ljusa men

någonstans kan alla möta upp djävulens barn...?




Fri vers av demonsson
Läst 186 gånger
Publicerad 2012-04-04 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

demonsson
demonsson