Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

moderskap?

att vara mor
handlar inte bara
om att se moderlig ut
under tiden man ammar

vaknätter
oro vid sjukdom
vända ut och in
på sin ork
för att ställa allt
tillrätta
med hjälp av rätt
personer
som visar sig svåra
att hitta

se till att barnet
får en utmärkt diet
full av vitaminer
mineraler
vänner under uppväxt
under skolgång

inte tar till sig
något dumt
på någon nivå
blir influerad
av tid som söndrar

vänja sig vid att
i perioder
få nöja sig med
att se baksidan
av någon som
lämnar boet

lämnat boet
för länge sen
vänta på att de
återvänder

under tiden
får du grått hår
blir mer orolig i sinnet
än du någonsin varit

du ser mörkret
i tunneln
funderar på
moderskapet
vad det är idag
vad det var igår
om det räckte
att ge
det man inte
själv fick

upptäcker en
gott och blandat
där ingenting
är skrivet
i någon bok

mänskor
löser sina uppgifter
på olika sätt
eller hoppar helt enkelt
över dem




Fri vers av Kim VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-06 13:18



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Fin beskrivning
2012-04-14

  Monika A Mirsch VIP
Fint beskriven denna märkliga uppgift som stundtals är fylld av sällhet, stundtals av djupaste förtvivlan. Slutet på din dikt är suverän:

"mänskor
löser sina uppgifter
på olika sätt
eller hoppar helt enkelt
över dem"
2012-04-08

  Eva Helene VIP
Fint, tänkvärt - känner igen . . .
2012-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP