Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyvärr, Svenska Freds....


VAPENEXPORTEN LÄR FORTSÄTTA - så har det alltid varit och så kommer det att bestå !

Trots att jag är mångårig medlem i nämnda organisation så måste jag replikera deras naiva övertro på att vapenexporten , äntligen, kommer att begränsas ! Fick ett mail med den kontentan ikväll .
Tyvärr kommer det att gå till som det ,alltid, har gjort !
Riksdagsmajoriteten ( SAP plus Borgarna) kommer att driva igenom ett otydligt och till intet förpliktigande "vapenexportförbud" ( med minst 200 sekretessbelagda undantag...) , de kör ,brutalt, över V och MP som är de enda i riksdagen som, verkligen, vill förändra vapenexportpolitiken ! SÅ har SAP/Borgarna gjort ända sedan Palmes tid och SÅ gör de även denna gång ! That´s life ,peacefriends ! Fast INGEN skulle bli gladare än jag om jag hade fel !
Men sannolikheten att jag har rätt är , katastrofalt nog, mycket STOR !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-14 00:06



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Ytterligare ett patetiskt exempel var att höra Centerordföranden Löv ( i P1.Ekots lördagsintervju) , när hon,först, storvulet och kaxigt, talade vitt och brett om att "se över vapenexportlagen och speciellt vad det gäller export till diktaturer.." Men när reportern ville höra HUR det skulle gå till så föll hela argumentationen ihop som ett stort korthus ! Den TALANDE slutklämmen var att vår vapenindustris betydelse är så viktig så att vi MÅSTE göra avkall på lagen ! PLATT fall ,alltså ! Inget nytt under solen, samma löjliga och uddlösa lag lär bara komma att "sminkas om" lite... , några fraser hit och några fraser dit, sannolikt till intet förpliktigande... SKÄMS sossar, moderater, centerpartister , kristdemokrater och folkpartister, ni sitter ALLA i samma "BLODFÄRGADE båt ", ni har DÖDA på era samveten , barn, kvinnor och gamla ! MÅNGA tusentals ! ALLT för den samvetslösa vapenprofitens skull !
2012-04-21

  Mats Henricson
Ja, Julio, speciellt Carl Bildt är ju en rent patetisk figur, med sin självsvåldighet, nonchalans och sin tydliga överklassaccent, det är OFATTBART att denna kvarleva från en unken högertid kan få fortätta sitt arbete !
2012-04-16

  Julio VIP
Det här sträcker sig mycket längre än vad man tror, speciellt när man ser Fredrik reindfeldt,Carl Bildt, Wallenberg springa titt som tätt på Bilderbergmötena.
2012-04-15

  Johan Bergstjärna VIP
Det är pengarna som styr, tyvärr
Du ska veta att jag verkligen uppskattar dina texter, som är både upplysande och inspirerande, jag tror att jag håller på att bli politiskt engagerad! : )
2012-04-14

  Larz Gustafsson VIP
Kapitalismen förnekar sig inte.
2012-04-14

  Magica VIP
hoppas inte det...
2012-04-14

  aol
tror som du,
2012-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska