Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solens återkomst

Mörkaste vinter

-Solen har övergivit oss!

Vi ser en glimt då och då

och förstår att solen ändå

är där.

Solen är alltid i centrum

men vi på jorden bara kretsar runt runt

och i vissa lägen ser vi inte

hur strålande vår livgivande sol

egentligen är.

Nu får vi snart njuta av

både värmen och ljuset

under längre perioder.

Vad vi längtar dit!

Våren är kommen

och den ger löfte

om belöningen

för alla som uthärdat

den kalla mörka vintern.




Fri vers av Lars Svedin VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-04-14 08:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Visst har vi en underbar vokabulär
som låter oss tala om himlen kär
som borta vore ibland solen
trots en titt bortom kjolen
av snötyngda moln är så kärt besvär
2012-04-14

    Birgersdotter VIP
Härlig belöning
2012-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP