Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken gör allting nytt





Hennes yttre

mot hennes inre

de röda strimmorna

i det långa, svarta håret

de skrikiga läpparna

den för generöst tilltagna urringningen

åtsittande leggings i ett

skinnliknande material

och så det samlade livet

besvikelser och förhoppningar

i rynkorna kring ögonen

den tidlösa vänligheten

en rentvättad ömhet

hos en som har gått vilse

men har kvar sig själv

utlevad och olevd

samtidigt



Jag skulle vilja

hålla om henne

timme efter timme

med sådan uthållighet

att hon knappt märker det

bara lyfte huvudet

som om hon lyssnade

till något knappt hörbart

Som man hittar en vrakdel

och av den bygger

hela det förlista

fartyget




Fri vers (Modernistisk dikt) av Gunnar Odhner
Läst 432 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-04-14 10:05



Bookmark and Share


  Saring
Jag hittade dig genom en kommentar som du skrev som jag tyckte så mycket om. Du förmedlade där en respektfull gränsdragning med tydlig omtanke.

Så kom jag hit och blir så tagen över porträttet du målar upp, som jag så väl känner igen. Och känslan av maktlöshet och en innerlig önskan om att kunna ge av det som aldrig tidigare givits.

Du kan se det vackra i det fula och vågar stå kvar. Det rör mig rakt in i hjärtat.
2012-04-15

  Ranja Bjurman
Trist och fint.
Jag tänker att många människor skulle behöva en sådan omtanke
-även om det inte syns utanpå...
2012-04-14

  Minkki VIP
vackert...
2012-04-14

  Nanna X
vackert, ömt!
2012-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Odhner
Gunnar Odhner