Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Surdegsbröd

Du har visst en handbok för livet
som Du följer till punkt och pricka
Inget Du gör ter sig överdrivet
har ppiller pengar och pass i din ficka

Ingenting lämnas åt slumpen
Allt ska planeras i minsta detalj
och trots att Din innersta kärna är skrumpen
syns inte en repa i skalets emalj

Din familj är förtjusande, vännerna rätt
Bostaden luktar klorin
(Men ändå fast allting verkar så lätt
blir Du aldrig tillräckligt fin)

Du ordnar och fixar och stökar
Bjuder på mat ur nån trendig diet
men det att Din pappa krökar
får vara Din innersta hemlighet

Att Din mamma blev galen på våren
och dränkte Din katt när du sov
eller farbrorn som tog dig på låren
utan att fråga om lov

Det pratar du aldrig om, inte med nån
har aldrig nånsin sökt stöd
Du är helt sonika inte sån
Men alla älskar ditt surdegsbröd




Bunden vers (Rim) av Saring
Läst 316 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-04-17 20:41



Bookmark and Share


  Tarras
Kanon! Pandoras ask om Du gräver vidare.
2012-04-17

  Evenoire
Okej, detta var jätteroligt och träffande. Till och med snyggt rimmat.
2012-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Saring
Saring