Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ser lidande bakom dina ögon

Det gör ont när jag ser din tunna, gängliga gestalt

 Du är finklädd. Kostym och slips

Det ser ut som Döden ligger i grunden av ditt ansikte

Ögonen är klara. Blå. Som himlen en dag i maj

Ärren inombords gör sig synliga tillsammans med de yttre

Jag gråter inuti när jag ser. Lägger min hand på din axel

Du försöker hålla tillbaka din gråt. Mina tankar snurrar

Du är en av de människor i min närhet som är min svaghet

Jag tillhör ingen religion. Men jag tror. Din gestalt gör att jag bildligt talat

Faller på knä. Hamnar i ett osynligt emotionellt kaos. Vill gråta bort din ångest

Tvätta bort ditt trasiga liv. Måla nya streck mot nya vägar. Oskyldigt nyfött

Det tynger när jag ser din ryggtavla. Det kommer att dröja länge innan vi ses igen

Under tiden önskar jag dig lätta tankar. Ett levande ansikte. Och att du vet att vi finns

Du är inte ensam. Ikväll ska jag tända ett vitt ljus

 Jag har hört, att om man låter ljuset brinna ut helt och har personen i fråga i tankarna

Så kan den se vägen mot det helande ljuset och få lite av den kraft man önskar i tanken

Till vi ses igen




Fri vers av Nina Nightwish
Läst 247 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-04-19 16:25



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket bra skriven text...
2012-04-26

  Hanna Mari Wallin
åh...vilken stark berörande känsla du förmedlar här
så innerligt skrivet...igenkännande...
2012-04-21

  Katinka VIP
Jättefin, fina bilder och symbolik. Gillar tanken med det vita ljuset.
2012-04-19

    Bodil Sandberg
Ömhet stor bor det i denna dikt men även så en känsla som lägger sig som en klump i magen när man läser - smärtas djupaste
- ja oerhört starkt
2012-04-19

  bittemi VIP
En vacker text med värme och medkänsla
2012-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Nina Nightwish
Nina Nightwish