Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår finansminister, Anders Borg, har ju, tidigare, fått mycket lovord för sin s k "ansvarstagande" finanspolitik . Det är nu på sin plats med en rejäl omvärdering av detta...


"En Borg med stora sprickor i den finansiella fasaden !"

Några flagranta exempel på att Alliansens finanser är ute på en riktig snedsegling : De totalt 90 miljarder kronor (¤) ( jobbskatteavdraget 70, sänkta arbetsgivargifter för unga 16 och den sänkta krogmomsen 4 miljarder kronor) som man draggat statskassan på , har INTE gett någon märkbar positiv utveckling inom de områden som de var avsedda för att förbättra ! Visserligen ger jobbskatteavdragen människor lite mer i plånboken men antalet arbetstillfällen har bara ökat marginellt, likadant vad det gäller sänkningen av krogmomsen . Och de 16 miljarder som satsats för att minska ungdomsarbetslösheten är en totalflopp ! I stället har FLER ungdomar blivit arbetslösa ! Den sistnämnda åtgärden har ,dessutom, sågats utmed fotknölarna av både Riksrevisionen och IFAU ( Institutet För Arbetsmarknads- och utbildningspolitisk Utvärdering) . Samma sågning har också verkställts av flera av landets ledande EKONOMER, med Lars Calmfors i spetsen !
Så nu har Anders Borg, VERKLIGEN , mycket att bevisa ! Hans trovärdighet börjar, med raketfart, närma sig NOLLpunkten !

(¤) Faktauppgifterna är från FOLKET 120420

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-20 12:17



Bookmark and Share


  ULJO
Ingen är gladare än jag att misslyckandena nu radar upp sig. Snart faller borgligheten platt mot marken.
2012-04-21

  Jack E. Gladh VIP
De olika politiska lägren har
ofta en benägenhet att överdiva
liksom de kommentarer, som
följer här under färgas av allt för
lite eftertänksamhet och realistisk
ananlys. I åsikternas förlovade land
skulle det vara skönt om respekten
för medmänniskan bibehölls i nämnda
kommentarer. Du har en i övrigt klar-
görande text med fakta som grund
och angiven källa. Om nu din agitoriska
ådra tar överhanden så är det också
en viss charm i detta.
2012-04-20

    Jane S VIP
Jag tror herr Borg är patologiskt snål och tror att statens plånbok är hans egen.
2012-04-20

  zallander
borg är en lönaktig smilfink med psykopatiska drag, reinfeldt ser ut som han ljuger förjämnan, och kultur ministern har ju inte alla getter hemma
2012-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska