Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in

Fotboll handlar det om...

Ikväll: Semi i Champions League 2011/2012 !

I kväll drabbar Chelsea och Barca samman på Camp Nou i den andra semin de båda lagen emellan (Chelsea vann ,smått sensationellt, den första med 1-0 hemma i England..) .
Jag tror att vi får se en stenhård fight där Chelsea satsar på sitt högkvalitativa försvarsspel medan Barca MÅSTE satsa framåt ! Eftersom Barca, oftast, höjer sig minst ett par klasser hemma på Camp Nou så tror jag att de fixar det här ! Jag tror att Messi målar igen och att Xavi gör det också ,medan Lampard fixar ett mål till Chelsea ! Tips: 2 -1 till Barca, alltså !
Återkommer i halvtid och efter matchen ikväll . Drar igång kl 20.45 .
2-1 redan i halvtid efter en händelserik första halvlek ! Först fick Busquets ett kalaspass från vänstersidans Iniesta, B bara lättade in den , 1-0 ! Strax därpå sparkade Terry ,brutalt, omkull Alexis Sanches, Rött Kort ! En kort stund senare passade Messi Iniesta inne i straffområdet och Iniesta la den, stensäkert, alldeles innanför höger stolpe ! Men det reducerade Chelsea gav INTE upp utan, på övertid, fick Ramirez ett fint pass ute på högersidan ,sprintade mot mål och sköt, bergsäkert, in 1 -2 ! Chelsea i final just nu, men en halvlek återstår !
En otrolig match, denna andra halvlek ! Barca pressade på rejält, fick en straff sedan när en Barcaspelare sparkades onkull i Chelseas straffområde, men den, vanligtvis, så bergsäkre straffläggaren Messi pangade på... i ribban !
Chelseas försvar var mycket tätt och Chech i mälet storspelade ! Flera bra räddningar stod han för, bl a när Chuenca i Barca kom fri på vänstersidan !
Och med bara några minuter kvar drar Lionel Messi på ett kraftfullt skott i linje med straffområdet ! Det träffar... utsidan av stolpen och Chech hade , faktiskt, en handske på den ! Barca fortsätter att pressa in i det sista och drar upp precis hela laget på Chelseas planhalva, det är nu i slutet av matchen ! Efter en misslyckad barcahörna får inbytte Torres bollen, helt solo vid mittlinjen och sprintar snabbt mot barcamålet, rundar lätt Valdes och lättar bollen i mål , 2-2 , ridå Barca ! Barca utslaget, Chelsea till final !
Mot antingen Bayern-Munchen eller Real Madrid, tippar, faktiskt på BM som ju vann hemma . Hemmastarka RM är dock inte att leka med, vi får veta i morgon då den andra semin avgörs ! Tippar 3-2 till BM, de har kanonform, Ribbery och Gomez har toppform !

----

Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 200 gånger
Publicerad 2012-04-24 16:40

Bookmark and Share

Mats Henricson
Igår gick finalen av stapeln ,mellan Bayern Munchen och Chelsea ! I en proppfull Munchenarena var det tunt med mål ,men i 83:e minuten , fick Muller bollen i straffområdet och kunde nicka in ett rättvist 1 -0 förbi en chanslös Chech ! Dessförinnan hade BM dominerat totalt (bl a 16 -2 i hörnor !) men ett ganska tätt Chelseaförsvar höll BM stångna plus att både Robben och Gomez sköt som kossor ! Särskilt Arjen Robben hade en värdelös dag på jobbet, bl a missade han en straff i andra halvlekens inledning , plus att han lyckades missa mål och skjuta flera skott rakt på framrusande Chelseaförsvarare vid flera tillfällen ! Och i 87:e minuten får Chelsea sin andra hörna ! Chelsea hade haft en del giftiga kontringar men sällan kommit fram mot mål . Nu hade de dock en hyfsad chans till kvittering ! Och snacka om att Chelsea tog den chansen ! Och vem tror ni gjorde det ? Jo, "uranfallaren" , den tunge och tuffe Didier Drogba visade, med en FANTASTISK nick, direkt i högra nättaket , att allt snack om han skulle vara "slut som toppspelare" bara var skitsnack ! Nicken var i VÄRLDSKLASS, bland det snyggaste jag sett i år ! 1-1 ,ett faktum och ,trots en förlängning på 2 gånger femton minuter så stod det sig !
Straffsparkar vidtog och spänningen vibrerade i luften !
Jämnt så det förslog även om BM hade ledning sedan Maata missat en straff . Dock missade BM en straff och det blev lika . Nu skulle BM:s mittenbjässe Schweinsteiger slå in sin straff ,han brukar ju vara säker som få ! Men ,vad händer, jo, Chech får ett par fingrar på den och den studsar i högerstolpen och på Chech, som fångar den ! En förtvivlad Schweinsteiger sjunker ihop med händerna för ansiktet ! Nu kliver HAN fram , typiskt att just han ska avgöra det här , just det, DIDIER DROGBA ! Han tar bara kort ansats, två steg ,kollar in Neuer, går fram och drämmer till ! Bollen går stensäkert och HÅRT in i nätet på höger sida , en liten bit från stolpen , Neuer chanslös ! CHELSEA ÄR CHAMPIONS LEAGUEMÄSTARE 2012 ! En glädjefnattig Drogba ( som hade kramp i förlängningen !) sprintar runt , fullkomligt helvild av glädje, runt HELA Munchenstadion !!!!! Och resten av
Chelseagänget är, förståss, segerrusiga och jublar vilt ! En ENORM viljeinsats av Chelsea som bara är att gratulera ! De vinner UTAN sin försvarsgigant John Terry (avstängd pga gula kort) .....!
2012-05-20

Fick rätt om BM, de gick ju vidare till final mot Chelsea , 19 maj är det visst, återkommer,givetvis, om denna rafflande tillställning....