Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


NU ÄR DET VÅR

NU ÄR DET VÅR

Har du sett hur det glimmar och glittrar i sjön
har du sett hur vågorna slår?
Har du sett hur det knoppas i björkar och lönn,
har du sett att det nu blivit vår.

Har du hört hur lärkorna sjunger av fröjd,
hur muntert sina drillar de slår,
när de svingar sig upp emot himmelens höjd.
Har du hört att det nu blivit vår?

Har du känt hur det doftar från skog och från mark,
hur det doftar från buskar och snår?
Har du känt hur det doftar från kåda och bark,
har du känt att det nu blivit vår?

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 734 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-25 13:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sparade som bokmärke. Tack för mycket vackra dikter
2013-02-07

  Linda CH VIP
Får mig att längta än mer efter en försenad vår.
2012-04-27

  Michaela Dutius
ja - äntligen är det vår.
Tack för en vacker dikt!
2012-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl