Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1.0




Abstrakta lösören


Tappade jag det?

Tog någon det ifrån mig?

Och när skedde det?

Minnet har ett märke 
av värmen från handen
som slöt sig kring min hand
när myntet en gång lades där

 

När jag tittar ner i denna lätt darrande hand
försöker jag minnas

... tappade jag det? ... tog någon det ifrån mig? ... när?



Men världen synes bara ge ett och samma svar:

En expanderande tomhet
i vilken den nötande friktionen
av ansamlingens meningslösheter 
är lika kall som botten på den självupptagnes önskebrunn
där intentionernas oxideringen kamouflerar det fullödiga




Jag för ibland
min hand över ögonen
så att den förklädda insikten
inte ska tränga alltför långt in 


Ibland förnimmer jag
myntpräglarens dröm
på mina slutna ögonlock
där under min handflata

En matris till en silhuett
kan fortfarande svagt genljuda -

ensam

alltför ensam

i sitt egna slag

 

 




Fri vers av Almagrundet
Läst 291 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-26 15:25



Bookmark and Share


  Burn
Jag tycker den här är otroligt fin. Det finns en mjukhet genom texten som blandas med de tre första radernas associationssökande frågor tillsammans med mittendelens svar i form av fem kompakta rader, och det ger en omspännande effekt när jag tar in saker som handen över ögonen, något jag tycker mycket om, och jag slås av hur du på ett särdeles pregnant sätt blandar olika stilinslag i denna text.

Det personliga ihop med det undersökande ger mig nästan lite vindkänsla, som att stora rum, stora salar, finns nära varann och att man snabbt förs från det ena till det andra. Du bär stora saker här.

Några pärlor:

"...intentionernas oxidering kamouflerar det fullödiga"

Den är bra! Den är skarp.



och sedan


"En matris till en silhuett
kan fortfarande svagt genljuda -

ensam

alltför ensam

i sitt egna slag"



Jäklar vad jag tycker om den! Du är så duktig på att föra in komponenter till intellektuellt stimulerande sammanhang. Jag uppskattar rejält de vetenskapliga och psykologiska föreningar du gör i bilder och tankegångar. Ja, det här slutet var grymt vackert.
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet