Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återigen progr 28/4 P1 tror det heter kluvet land. Allt p g a en som inte följer arbetsskyddslag i Sverige(lina på taket o hjälm)


Att det finns såna som du!

du lämnar inte mig
en ung man
med livet släckt
vad jag kan se

den ena dagen
kapabel
nästa ännu mer
utdömd än den
som inte får
arbeta i Sverige

bara svartjobb
gives dem
som lagt allt
sitt hopp till
ett bättre liv
till Tyskland
som säger nej
hamnar här

du vågar visa
din smärta
men du är inte
bitter
slår inte tillbaks
på dem som helt
i onödan slarvat
med ditt arbetsskydd

som inte ens ber
om ursäkt
utan bara tvingar dig
att ljuga till hans
fördel

nästa system
slår dig då i huvudet
du är upptäckt
du finns

och genast ska du
utvisas till din fina mor
som hördes berätta
via skype till din
sjukhussäng
hur du var som liten
ville bli kliad på ryggen
som du inte kom ihåg
men så var också
ditt minne påverkat

din mor som bor
fem trappor upp
utan hiss

ja Ivan
ditt öde berör mig
mycket starkt
det finns en godhet
i din röst
parat med din envishet
att inte ange
den som förlamat dig

dina dikter
om tåget där såna
som du får stå
på fotsteget
eller sitta på taket

ni blir inte insläppta
i vagnen




Fri vers av Kim VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-29 08:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP