Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det trixiga med att gå in i dimman




försvinn, vill ej se dig mer

stanna,

så att luften rör sig
ej blir kvav


det är snödroppar, tussilago och vitsippor
blåsippor längs bussfönstret

dimman styr tiden på ett obegripligt sätt
försöker fånga, ha kontroll varje dag

och varje eftermiddag upptäcker jag
att jag misslyckats


stanna,

stanna tid eller dra den tillbaks
så jag får åka med igen fort, hög gas

när tiden ibland försvinner, lämnar luckor
så tror kroppen att den har drömt

själv vet jag vad jag gjort
jag har legat i solen


försvinner tiden, så vart?
kan du tänka dig att forska, se, om du hittar den

jag kan ej fånga
ej hålla

den slipper förbi

på kvällen ligger jag med ett förvånat utttryck i mitt face
funderar, funderar


när du var här
fanns tid













Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-05-02 07:05



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
...nej du har ej misslyckats
tycker om den milda tonen
du skriver dimmans rörelse

i dimman skärps våra sinnen
2012-05-05

  Anya VIP
En vackert vårligt tidsperspektiv som jag tycker om och känner igen mig i. Bra!!!
2012-05-02

  Niclas Petersson VIP
Du har en fin och lågmäld ton genom hela dikten. Bildspråket är tydligt och förstärker känslan av overklighet.
Ordet "face" sticker ut och bryter av. Kanske för mycket?
Gillar. Mycket.
2012-05-02

    ej medlem längre
Gillar.Särskilt de sista raderna."När du var här fanns tid" I helhet mycket bra !!!!!
2012-05-02
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP