Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Manana

Svaret du letat efter

sluta leta

gå tillbaka

radera allt

tryck på delete

och börja från början



sorgen




tårarna

frågorna

till synes

utan svar

allt

har ett syfte

och ja

det finns värre öden

än ditt

eller mitt



alla ord

att ta sig igenom

som en labyrint

att gå vilse i

det går att förstå

ändå

ja till och med

bättre

om du slår igen boken



Han kommer in

genom dörren

faller ned

Och gör sin eftermiddagsbön

Dunsen

I golvet

När stenen

Faller från hjärtat

Lättad

Går han ut

Kryssar

Mellan bilarna

Och försvinner

Bort



En dag

Kommer jag hem

till tysken

Förtvivlat

Letar han

Efter sina nycklar

Vi letar överallt

Sedan säger jag:

Nu skiter vi i det

Och tar en kopp kaffe

En slurk ur koppen

Och plötsligt

Skiner han upp

Dom ligger ju här

I bröstfickan

Där har dom legat hela tiden




I den mörka gränden

Slets mitt hjärta

Ut ur bröstet

Pulserande

Låg det bredvid mig

På mattan

blödande

Några sista slag

Sedan dess

Har jag levt utan

Det går det också



Enligt Nalle Puh

Är det bästa ögonblicket

Just innan

Man öppnar honungsburken

Det är inte honungen

Det är förväntningarna

Föreställningen

Om hur det smakar

Det sitter i huvudet

Alltihop



När du väl öppnat burken

Börjar det

Besvikelsen

Frosseriet

Otacksamheten

avundsjukan

Oron

Att det ska ta slut



Nej

Ställ den

Långt in

I skafferiet

Och vänta

Tills imorgon



























Fri vers av Ali D VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-04 23:25



Bookmark and Share


  Aisha VIP
bra...
ligger mycket sanning här....
2012-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP