Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HC Andersen o sanningen





det fanns ingen sanning påstod du
du hade rätt

mitt emot stod den stålblicksförsedda mannen
med finurliga idéer om världen, allt och ingenting

björkpollen, tussilago
många, många, massor av vitsippor i skogarna

håret, perfekt, blåste yvigt omkring
mitt ansikte dolde svårmod

jag var glad
det var perfekta människor

jag var inte perfekt
generna hade sett till det

jag skrattade ändå åt skämten
spelade allan

allan, bra att ta till när sorg kryper upp



när jag kommer hem
är gräset grönare, jag vet

en dag, kommer de för att klippa det
då får jag mera utslag av min allergi

ränderna på väggen går aldrig ur
solen gör så och persiennerna

tv:n vilar aldrig
gapar och spelar

sånger och skådespel
falskspel och verkliga sanningar

sanningar man ej kan tro på
de är så otroliga

bara sagor av HC Andersen
är verkliga

till exempel: Svinaherden. Prinsessan på ärten;
det är ju jag

i ett nötskal


men hur kunde han veta?











Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-05 21:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Livet som det kan vara...
2012-05-06
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP