Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på Dramaten i Stockholm, regi och koreografi av Mats Ek


Strindbergs "Spöksonaten"

Ingen är som synes vara
gott är ont och man är kvinna
alla ljuger om sig själva
vem som drar det längsta strået
den som ljuger för sig själv

Dårhuset och äldeborna
är sig lik i alla tider
vi som åser skådespelet
njuter av att speglas så
klokare och ömsint skrattar
åt oss själva gör vi då




Bunden vers (Tanka) av walborg
Läst 728 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-05-07 23:34



Bookmark and Share


  Rune Thorsell
Nu måste jag ta fram Spöksonaten ur hyllan med Strindbergs samlade. Och läsa om.
Hälsa Din gode (goda?) vän(inna?) och tacka för att ha triggat Ditt diktande. Bra gjort! God framsynthet!
"Strindbergs Spöksonaten" visar en god portion mognad. Fortsätt!
2012-06-26

  Bibbi VIP
Gillar starkt Din text.
2012-06-18

  Maria T
Fint att få njuta och
skratta åt ett bra
skådespel
2012-05-20

    Erico Granini
Vackert skrivet ( utan skryt. )
Vilken rytm och vilket flyt !!!
2012-05-17

  aol
sant klokt gör du livsanalysen,
2012-05-14

    Annika J
Klok analys av skådespelet och måhända livet!
2012-05-10

  Nitram P
Din text gör mig klart nyfiken på föreställningen!
2012-05-08

  erkki
Ett äldre par som sitter på var sin stol och förolämpar varandra? Illa påläst! Men ljuger vi för oss själva? Är vi - innerst inne - inte själva vår skarpaste kritiker. Fast ibland måste man ju sälja sig. Platsen i flocken är ju en överlevnadsfråga.
2012-05-08

    ej medlem längre
Intressant skildring av en föreställning som berört.. och av hur livet självt kan te sig.
2012-05-08

  Annie b'larsson VIP
Äsch, då! Jag är trött.
"Ingen är som synes vara" skriver du ju.

Nej, det är nog så med det också. Men det kan väl variera. Somliga stunder är man mer sig själv än andra stunder. Beroende på, kanske, vem man talar med. Beroende på tillit, osv.

Du skriver ofta om spännande ämnen.
Tack.
2012-05-08

  Annie b'larsson VIP
Är det verkligen så att den som ljuger för sig själv, drar det längsta strået?
Men att, som du skriver, "inget är som synes vara", så är det nog. På gott och ont.
2012-05-08
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg