Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rotvälta


Ett mångårigt träd
är illa fällt
kanske av ilande vind
och tidens röta

och roten riven
upp i vält

Bland spirande gräs
sippor och sly

tycks drakkäften
dregla

av trådiga rötter
och regndränkt dy
med fasthållna stenar
till tänder

Obemärkt och självklart
det händer

Ingen tar del
av det oerhörda

Krypande mossor och lavar
oberörda.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-05-08 14:46



Bookmark and Share


  Delilah Juno VIP
Fantastiskt bra!
2012-05-13

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dikt om rotvälta, som något hotande.
Besökte sommarhuset i Järvsö, rotvälta på
tomten ett par meter från ett uthus. Och i
skogen många, många rotvältor - minnen
av en vinterstorm. Bra ordval i din dikt.
2012-05-09

  Lena Själsöga Keijser
så underbart

jag ... strålar inombords ut av bilden

så vackra är de att möta

det illa fällda helar du med din inlevelse medlevelse
2012-05-08

  walborg
Roligt att läsa om rotvälta som jag upplever väldigt dramatiskt. Också fint att studera hur olika rötterna är hos olika slags träd - och allt som sker om allt bara får vara ifred i den vilda skogen.
2012-05-08

  Erik H.J Hultin
En myllrande dikt så robust i sitt starka bildspråk, trådiga rötter, regndränkt dy och krypand mossor väver samman detta lilla under. Vackert!
2012-05-08

  vera gade VIP
barnens Elsa Beskow-drake!
2012-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP