Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humlan surrar

Solen skiner

en humla surrar

för nära mitt ansikte

jag tänkte skrämma den

med en dusch vatten

från trädgårdsslangen

men så insåg jag att humlan

jobbade för samma svartvinbärsbuske

som jag vattnade

Den runda randiga gulsvarta

arbetade ivrigt bland vinbärsblommorna

och såg till att mattsvarta stora vinbär

kommer att vänta att plockas till hösten

När vi sedan äter den ljuvliga söta sylten

kan vi minnas våren och sommaren

som vi nu väntar på.

Får vi mycket sol och värme

kärlek och lycka ?

Vi vill tro det.




Fri vers av Lars Svedin VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-08 17:32



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tänk om fler kunde vänta med att skjuta från höften rent reflexmässigt, stanna upp och reflektera över verkligetens under.
Jag tycker om texten, den är precis lagom svensk.
2012-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP