Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plåsterorden (100 ord)

Dina ord klistrade sig fast vid mina känslor.
Dina ord om evig kärlek. Evig samhörighet. Evig fullbordan.
Det spelar ingen roll att mitt intellekt förstår att det var lögner. Det spelar ingen roll alls. Mina känslor förstod bara orden. De som klistrade fast sig likt plåster på känslorna. Som, när jag skulle frigöra känslorna från dessa, satt stenhårt fastklistrade. Och att samma fruktansvärda smärta som när man ska frigöra huden från ett gammalt plåster, samma fruktansvärda smärta infann sig när jag skulle frigöra mina ömtåligaste känslor från dessa påklistrade ord.
Det gick.
Ett för ett.
Långsamt.

Nu andas de igen.







Fri vers (100-ordare) av leelee
Läst 332 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-05-10 18:19



Bookmark and Share


  Epione VIP
Det gör ju så ont men det förvinner steg för steg, man lägger fokus på annat. Insikter med utsikter.
Tycker om.
2012-05-22

  walborg
Så konkret om smärtsams desillusionsarbete mot inre frihet. Fint!
2012-05-11

  Susanne Ljung Adriansson VIP
En ovanlig liknelse som när man tänker efter passar mycket bra. Visst kan ord vara klistriga som plåster... och fungera som plåster också. Väl uttryckta hundra ord som vanligt.
2012-05-11

    Birgersdotter VIP
Känner både smärtan och lyckan .Väldigt bra skrivet
2012-05-11

    ej medlem längre
Ibland gör det riktigt ont... men det är ändå nödvändigt att slita loss plåstret när det inte längre behövs. Du skriver om viktiga sanningar.
2012-05-10

  erkki
Starkt och intensivt formulerat som vanligt! Bravo!
2012-05-10

  mickech
Ja, smärtsamt är det när kärleken lämnar.
2012-05-10
  > Nästa text
< Föregående

leelee