Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill skriva mig bort


jag vill skriva mig bort till bortomlandet
dit där elefanterna samlas med mjuköron
viskandes historier om det oglömda
och den röda jorden är varm av soldagen

jag vill skriva mig bort till askberget
dit där sälarna föds bland klipporna och
där skelettkvinnan kan sjunka ner i djupet
utan sorg bara i väntan på det röda blodet

jag vill skriva mig bort till gathimlen
dit där inget klister finns bara läs och sådd
mellan bladens viskningar och sånger

jag vill skriva mig bort från hakarna
de som drar och sliter och aldrig ger sig
de som borrar in penetrerar och förkastar
allt utom det förgyllda köttbenet

jag vill skriva mig bort och in mitt revbens
hårda skröplighet det som gömmer
hjärtslagen de aldrig ville höra för att
förkasta och förnya och skriva nytt




Fri vers (Prosapoesi) av AgnesP
Läst 368 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-13 14:24



Bookmark and Share


  bara_lite_text
En riktigt fin text!
2012-05-16

  Ulf D VIP
En fascinerande och tydlig röst.
Bortomlandet finns där man minst anar det, häftigt.
2012-05-13

  ResenärGenomLivet VIP
Läsvärt.
2012-05-13

  Erik H.J Hultin
Fantastiskt! Det här var definitivt bland de bästa dikter jag läst av dig hittills. Associerar först till Södergrans "Landet som icke är" , "bortomlandet" känns även lite Ekelöfskt. Det eliment av verklighetsflykt som skrivandet faktiskt ofta inehåller lyfts fram med all önskvärd tydlighet, formens rytmiskt repitativa melodi känns därutöver genomarbetad och du hanskas med oväntade effektfulla bilder. Allt binds samman med en uppmaning till förnyelse, en ständigt närvarande och kraftfull aspekt av skrivandet. Lidelsefullt och drömskt - B-R-A-V-O!!
2012-05-13
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP