Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

How to be blind and read a fairytale




jag har börjat med blindskrift
inte för att jag har blivit blind utan för att du har det

jag tror det började en dag med att du sa allt såg suddigt ut
alla färger började smälta samman till en grå massa, en svart-vit film

det här är en film-noir helt autentisk, byggd på en sann historia

men ändå en historia och det vet alla hur en historia ser ut
du såg säkert en innan du blev blind

en historia är som en saga ungefär
fast mer overklig, ju mer sagolik den blir

sagor jag läste som barn färgade mitt skrivande
HC Andersen och Bröderna Grimm alla var de där

så jag kan ju läsa för dig högt ur sagan om mitt liv
du kan lyssna eftersom du inte kan se

orden, som står där
orden, som ur

en saga sann












Fri vers (Prosapoesi) av LenaJohansson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-05-13 17:01



Bookmark and Share


  Järnkatten
Gripande...
2012-05-15

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Konstnärens mardröm inte ser mer i färger, poetens inte ser läsa och skriva ordet, och ändå går det med själens kraft…
How to be blind and read a fairy-tale?
2012-05-14

  Catharina Edin VIP
tänk - HC Andersen, han gjorde verkligen stort intryck på en, och den känslan finnas kvar - kul att höra, att det inte bara är jag!
Gillar texten!
2012-05-13

  dubbelve
Första raderna fångade mig, otroligt bra skrivet! Applåd
2012-05-13

  Suzie B VIP
Eftertänksamt och fint!
2012-05-13

    ej medlem längre
Intressant.
2012-05-13

    ej medlem längre
En spännande text som formulerar tankar lätt att känna igen.
2012-05-13
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP